Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laatikkoviinit vievät minut turmioon – kolme litraa viiniä meni parissa illassa

Laatikkoviineihin tulisi saada "mittari", josta näkee pinnan tason, pohtii nimimerkki Alkoholismia pelkäävä HS:n mielipidepalstalla.

Mielipide
 
Alkoholismia pelkäävä
Erkki Laine
Kuva: Erkki Laine

Mikään ei ole niin mukavaa kuin rankan työpäivän päätteeksi lorottaa viinilaatikosta viiniä lasiin – tai ainakin siltä usein tuntuu. Aina kun kokeilen laatikon painoa, uskottelen itselleni, että sitähän on vielä runsaasti jäljellä. Muutama lasillinen, ja laatikko onkin tyhjä. Kolme litraa viiniä meni parissa illassa.

Ennen laatikkoviinien myyntiä pullollinen riitti pariksi kolmeksi päiväksi. Pullosta näkee helposti, kuinka viini hupenee. Laatikkoviineihin tulisi saada "mittari", josta näkee pinnan tason. Tämä auttaisi huomattavasti kulutuksen tarkkailussa.

Paras ratkaisu olisi kuitenkin se, että pulloviinejä voitaisiin myydä ruokakaupoissa. Suuremmat pakkaukset ja väkevämmät juomat saisivat jäädä Alkoon. Nykyisin, kun joutuu menemään Alkoon hakemaan sitä pullollista viiniä, mukaan tarttuukin laatikko ja parhaassa tapauksessa jotain väkevämpääkin.

Mikäli ruokakaupassa myytäisiin enintään 75 senttilitran pulloviinejä, tuskin olisi tarvetta käydä Alkossa, ja näin muut "myrkyt" jäisivät hankkimatta. Väitän, että tämä muuttaisi suomalaisten juomatottumuksia. Tämä vinkiksi hallitukselle, kun rustaatte uutta alkoholilakia.

Alkoholismia pelkäävä
Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat