Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vastaanottoja ei ole varaa perua

Mielipide
 
Jaan Siitonen

Markku Koponen ihmetteli (HS Mielipide 15. 10.) ulkoministeriön päätöstä peruuttaa itsenäisyyspäivän vastaanotot suurlähetystöissämme. Olen yhtä ymmälläni kuin hän.

Asuin kevään Washingtonissa Yhdysvalloissa ja olin työharjoittelijana eräässä ajatushautomossa. Olin ainoa suomalainen ajatushautomopiireissä. Suomi voisi olla siellä paljon enemmän esillä. Vastaavasti Washingtonin ajatushautomomaailma kuhisi ruotsalaisia.

Miten vientivetoisella Suomella on varaa olla pitämättä vastaanottoa Yhdysvalloissa? Suomen ei edes tarvitsisi maksaa tilavuokraa.

Olin vuonna 2013 ainejärjestön kanssa opintomatkalla eräässä Kaukasian maassa. Me matkalla olleet saamme yhä vuosittain maan suurlähettiläältä kutsun heidän itsenäisyyspäivän vastaanotolleen Helsinkiin.

Suurlähetystö joutuu joka vuosi vuokraamaan juhlatilansa, ja juhlissa tarjoillaan erinomaista viiniä ja ruokaa. Miten voi olla, että yhdellä maailman rikkaimmista maista ei ole varaa juhlia omaa itsenäisyyttään ja kutsua vieraita, kun taas köyhällä Kaukasian maalla on varaa kutsua hyvinvointivaltion opiskelijoita vastaanotolleen?

Jaan Siitonen
valtiotieteiden kandidaatti
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat