Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kunnioitus lakia kohtaan tulee säilyttää

Mielipide
 
Pekka Haltia

Juha Sipilän (kesk) hallitus on esittänyt eduskunnalle, että edellisen hallituksen hyväksymä uudistus maksamattomien sakkojen muuttamisesta vankeudeksi kumottaisiin.

Kioskit ja muut pienet myymälät ovat monilla paikkakunnilla kärsineet pitkään samojen ihmisten tekemistä varkauksista ja näpistyksistä, koska heiltä ei varattomuuden vuoksi saada rangaistuksiksi määrättyjä sakkoja.

Isot kauppaketjut sisällyttävät nämä tapaukset muuhun hävikkiin, mutta pienelle myymälälle hävikki on äärimmäisen haitallinen ja saattaa olla jopa kynnyskysymys myymälän lopettamiselle.

Sipilän hallitus arvostelee tehtyä uudistusta kalliiksi sen tehokkuuteen nähden. Hallitus ei tässäkään asiassa näe kokonaisuutta, jolla uudistusta perusteltiin sen valmisteluvaiheessa: jos kunnioitus yleistä lakia kohtaan vähenee, se saattaa kokonaisuutena aiheuttaa yhteiskunnalle moninkertaiset kustannukset verrattuna yksittäisten myymälöiden kassatappioihin. Sama toteutuu muistakin pienistä rikkomuksista kuten ilkivallasta määrättävien sakkojen osalta, mikäli niitä ei saada perityiksi.

Pekka Haltia
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat