Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uskoin pitkään olevani surkea liikunnassa

Mielipide
 
Oona Sellman

Alakoulussa liikunta kuului vielä säännöllisiin harrastuksiini, mutta vähitellen sen merkitys alkoi kadota harrastuksen muuttuessa yhä enemmän kilpailulliseksi. Koululiikunnassakin liikuntatuntien sisällöissä alettiin painottaa enemmän tekniikkaa liikunnan ilon ja riemun sijaan.

Joukkuepeleissä opettajan valitsemat kaksi kapteenia valitsivat joukkueisiinsa jäsenet vuoron perään. Minut valittiin aina viimeisten joukossa, koska en ollut erityisen taitava missään. Se ei tuntunut mukavalta.

Myöhemmin yläkouluun mennessäni liikunnasta tuli jo suorastaan myrkkyä. Sain joukkuepeleissä jatkuvasti kuulla osaamattomuudestani. Uinnin Cooper-testissä arvosana tuli uitujen metrien mukaan. Olin hidas uimaan, joten sain huonon arvosanan.

Kurssinumeroita ei pystynyt nostamaan omalla innostuksella, enkä enää loppupeleissä halunnutkaan. Innostukseni liikuntaa kohtaan oli kadonnut. Olin hyväksynyt, että todistuksessani tulisi kummittelemaan se yksi kutonen ysien ja kymppien joukossa.

Vasta lukion pakolliset liikuntakurssit suoritettuani aloin innostua liikunnasta uudelleen. Itsetuntoni liikunnan suhteen on kuitenkin vieläkin niin alhaalla, etten mielelläni harrasta liikuntaa julkisesti. Tästä kaikesta saan kiittää liikunnan numeroarviointia. Numerosta aiheutui vain pahaa oloa ja itkua.

Numeroarviointia ei kuitenkaan ole poistettava kokonaan, sillä on myös niitä oppilaita, joille liikunnan numero saattaa olla se paras numero todistuksessa. Arvioinnista olisi kuitenkin tehtävä jokaisessa koulussa yhdenmukainen. Lisäksi numeroarvioinnin rinnalla oppilas voisi halutessaan pyytää pelkkää suoritusmerkintää, kuten esimerkiksi lukiossa voi monen aineen kohdalla tehdä.

Oona Sellman
opiskelija, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat