Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äitini alkoholismi pilasi lapsuuteni – katkaisin välit lasteni tähden

Mielipide
 
Helsingin Sanomat
Pipsa Matikka / Lehtikuva
Kuva: Pipsa Matikka / Lehtikuva

Nimimerkki Entinen suruntuoja (HS Mielipide 19. 10.), kolmannen polven alkoholisti, kertoi ymmärtäneensä, että vain alkoholisti itse voi päättää, lopettaako juominen vai ei. Olen samaa mieltä siitä, että alkoholistin rinnalle ei kannata jäädä toivomaan parasta.

Kun olin pieni, kaveriporukassa ei ollut ketään, jonka isä ei olisi ollut juoppo. Se kuului asiaan. Sen sijaan se, että myös äiti joi, oli todella noloa. En voinut kertoa siitä kenellekään.

Nyt kun alkoholin käyttö on arkipäiväistynyt eikä laatikkoviinien lipittelyä pidetä minään, olen huolissani siitä, että perheissä ei ole edes äitiä, joka pitäisi kaiken kasassa. Yhä useampi lapsi joutuu ottamaan aikuisen vastuun.

Perheen äiti saattaa suuttua sukulaiselle tai ystävälle, joka puuttuu hänen juomiseensa, mutta lapsen takia rohkaisen ottamaan riskin.

Uskalsin irrottautua alkoholistiäidistäni vasta aikuisena. Välien katkaiseminen oli valinta, jonka tein oman perheeni ja lasteni vuoksi.

Minulla on nyt hyvä elämä ja koen onnistuneeni. Olen silti surullinen kaikesta siitä, mitä on tapahtunut ja mitä kaikkea kuningas alkoholi on tallannut jalkoihinsa.

Alkoholistiäideille haluan sanoa: hankkikaa itsellenne elämä ilman viinaa.

Alkoholistiperheen
vaivalla aikuistunut lapsi
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat