Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päättäjät, tulkaa viettämään yö palvelutalon ruumislaudalla ja tarjoan teille lounaan, päivällisen sekä kakkukahvit

Mielipide
 
Jouko Hokkanen
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Asiakkaita katsomassa televisiota Hietaniemen palvelukeskuksessa Helsingissä.
Asiakkaita katsomassa televisiota Hietaniemen palvelukeskuksessa Helsingissä. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Tarjoan lounaan, päivällisen ja parit kakkukahvit sille kaupungin asuntoasioihin vaikuttamaan pystyvälle virkamiehelle tai valtuutetulle, joka suostuu yöpymään Hietaniemenkadun palvelutalossa kolme yötä kanssani. Olen 61-vuotias päihteetön mies, ja olen päätynyt palvelutaloon inhimillisen tragedian seurauksena. Asuintovereinani on muutamia muita raittiita ja toistaiseksi vielä järjissäänkin olevia miehiä, joitakin mielenterveysongelmista kärsiviä iäkkäitä naisia ja kymmeniä alkoholisteja ja sekakäyttäjiä.

Asumme kaikki niin sanotulla märällä puolella rakennuksen pohjatasossa. Konkreettinen tutustuminen olosuhteisiin, nukkumisen yrittäminen kivikovalla lavitsalla peittona pelkkä pussilakana, voisi panna miettimään, onko tämä ihmisarvoista kohtelua.

Sinä nukkumapaikan haasteen vastaanottanut saisit itse jonottaa paikkaa, kuten me muutkin teemme. Ei ole ollenkaan varmaa, että voisit nukkua kaikki yösi samassa huoneessa. Nopeat syövät hitaat. Jos käyt töissä etkä ehdi jonoon viimeistään kello 16, saat mitä milloinkin. Nukkumapaikkaa pääset toivomaan kello 17.

Säilytyslokerikkoja palvelutalossa on 60 kappaletta eli yksi jokaiselle. Päiväksi et saa jättää säilöön mitään, vaan sinun on raahattava omaisuus mukanasi.

Ruumislaudalla tuskaisena piehtaroidessasi selkä voi toki hieman jumittua, mutta palvelutalon märällä puolella on toki myös luksusta: ruumislautasi pestään joka aamu painepesurilla, samoin lattia. Huoneissa on lattiakaivoja, joten vesi kyllä valuu pois. Aluslakana, tyynyliina ja peittolakanakin vaihdetaan joka päivä – se on pesulalle hyvää bisnestä. Päivisin huoneiden ovet ovat tosin lukossa, sillä eihän palvelutalo ole mikään lepokoti.

Sinä rohkea päättäjä, ota haaste vastaan! Lupaan toimia vertaistukenasi koko ajan.

Jouko Hokkanen
työtön, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat