Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lähden yksin tuonpuoleiseen, koska kaikki läheiseni ovat kuolleet – Mutta kuka hoitaa kuolemani jälkeiset toimet?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat
Helsinkiläismiehen hautajaisissa ei ollut ainoatakaan saattajaa
Helsinkiläismiehen hautajaisissa ei ollut ainoatakaan saattajaa
74-vuotias helsinkiläismies siunattiin haudan lepoon torstaina Honkanummen hautausmaalla. Paikalla ei ollut ainoatakaan läheistä. Pappi Kaisa Heininen totesi puheessaan, että ihmisen elämä kätkee sisäänsä suuren joukon tarinoita. Osaa niistä ei kerrota enää koskaan.

Sain miettimisen aihetta, kun luin jutun yksinäisen talonmiehen siunaustilaisuudesta (HS Kaupunki 18. 10.). Aihe kosketti minua. Olen juuri niitä, jotka aikanaan hoidetaan hautaan yksin.

Olen naimaton. Minulla ei ole lapsia, ja olen vanhempieni ainoa lapsi. Vanhempani kuolivat jo vuosia sitten. Sukulaisia oli paljon, mutta hekin ovat nyt kuolleet, viimeksi tätini kaksi vuotta sitten.

Suvusta jonkun on jäätävä viimeiseksi, ja se vihonviimeinen olen minä. Kyllä kai minulla on joitakin ystäviä ja tuttavia, mutta ei enää sellaisia, joita voisi pyytää hoitamaan hautajaisjärjestelyjäni.

Olen ajatuksissani tehnyt itselleni selväksi, että lähden tuonpuoleiseen yksin. Rahaa on säästössä vaikka tammiarkkuun ja isoihin kukkalaitteisiin.

Toivon sydämestäni, että HS:n esimerkkimiehen siunaustilaisuus oli kaunis. Olen iloinen, ettei samanaikaisesti siunattu muita. Vainaja sai oman tilaisuuden.

Olen joutunut hyväksymään yksinäisyyteni. Ongelmani ovat kuitenkin kysymykset, joihin en ole saanut vastauksia. Miten minun pitäisi toimia käytännön asioissa?

Testamentti ja ohjeet hoidosta ja toiveista on tietysti hoidettu asianmukaisesti. Hautapaikkakin on. Mutta mitä muuta? Kuka rupeaa selvittämään asioitani kuolemani jälkeen? Mitä poliisi tekee? Ei kai vaan rupea etsimään olemattomia omaisia? Mitä tekee mahdollinen sairaala tai muu hoitopaikka? Kuka hoitaa perunkirjoitukset ja tilaa siunaustilaisuuden hautaustoimistosta? Hoitaa muut normaalit kuoleman jälkeiset toimet?

Olen yrittänyt saada ohjeita eri tahoilta, kuitenkin tuloksetta. Haluaisin tehdä etukäteen sen, minkä voin. Että viranomaisilla olisi mahdollisimman vähän puuhaa asioissani. Joskus tulee kyllä mieleen, että menköön miten menee. Ei kai sitä ihmispoloista maan päällekään jätetä. Mutta kun kristittynä toivoisi, että siunataan matkalle.

Elän vielä ja voin hyvin
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat