Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Klassikkokirjat eivät vanhene koskaan

Mielipide
 
Sofia Lahti

Muoti ja trendit ohjaavat elämäämme paljon. Nyt on käymässä niin, että kirjat ovat katoamassa "trendikkäästä" kodista. Ei ole muodikasta pitää olohuoneessa kirjahyllyä. Kirjat vanhenevat. Siitäkö tässä on kyse?

Tuskin. Kirjat kuvaavat aina jollakin tasolla aikakautta, jolloin ne on kirjoitettu. Tietokirjojen tieto vanhenee nopeasti, ja netissä leviävät uusimmat tutkimukset. Mutta onko se syy kirjojen häviämiseen? Ei.

Tarinat eivät voi vanheta. Et voi väittää, että jokin klassikkokirja on "liian vanha" luettavaksi tai että se ei enää pidä paikkaansa. Ne ovat ajattomasti sidoksissa kehitykseemme lajina, jolla on kirjoitettu historia. Tarinat ovat osa perimäämme.

Miksi sitten kirjat ovat katoamassa? Nehän ovat historiassa olleet arvokkaita ja kertoneet omistajansa sivistyksestä ja vauraudesta!

Mielestäni syynä on siirtyminen sosiaaliseen mediaan. Jos luetaan tarinoita, ne ovat niitä ihmeellisiä sattumuksia, jotka leviävät Facebook-ystävän tykkäämisen kautta. Ne eivät ole niitä, jotka ruokkivat mielikuvitustamme.

Juuri ne tarinat, jotka saavat mielemme vaeltamaan kaukaisille vuorille ja taistelukentille, kuvitteellisiin maihin ajattoman viisauden äärelle, ovat tärkeitä. Näiden tarinoiden tunnelmaa pitää vaalia. Ilman niitä olemme vain pelkät kannet tyhjien sivujen päällä.

Sofia Lahti
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat