Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raitiovaunupysäkkien karsiminen olisi hullua

Mielipide
 
Simo Raumavirta

Helsingin Sanomat kirjoitti (20. 10.) tavoitteesta saada vauhtia raitiovaunuihin. Kaipa se on jotenkin tärkeä asia. Oma käsitykseni kaupunkien julkisesta liikenteestä on kuitenkin se, että tärkeää ei ole matkan sujuminen nopeasti vaan kyytiin pääsemisen helppous.

Ajatus, että pysäkkien vähentäminen jotenkin parantaisi asiaa, tuntuu hullulta. Tärkeämpää on pysäkkien sijoittelu siten, ettei niitä tarvitsisi etsiä kaukaa vaan kyytiin pääsisi vaivattomasti.

Matkustusaikoja pidentävät liikenteen häiriöiden lisäksi lähinnä hitaat maksajat. Tämä korjaantuu sillä, etteivät kuljettajat enää myisi lippuja.

Tapasin 1960–1970-lukujen vaihteessa frankfurtilaisessa ravintolassa viisaan tuntuisen miehen, joka kertoi olevansa ammatiltaan joukkoliikenteen suunnittelija.

Hän sanoi jotenkin sattuvasti, että kaikkien linjojen (hän tarkoitti kai juuri raitiovaunu- ja bussilinjoja) pitäisi olla yhtä pitkiä, mutta kauemmas esikaupunkeihin vievät linjat kulkisivat mahdollisimman suoraan. Keskusta-alueella reitit voisivat olla sen sijaan hyvinkin mutkikkaita, jotta ne palvelisivat mahdollisimman monia matkustajia – vaikka matkustus veisikin enemmän aikaa. Minusta tässä ajatuksessa on jujua.

Simo Raumavirta
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat