Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itsenäisyydellä pitää elämöidä!

Mielipide
 
Ritva-Hillevi Rissanen

Itsenäisyyspäivän vastaanotot on peruttu kaikissa Suomen lähetystöissä. Säästötoimenpide voi näyttää pintapuolisesti säästämiseltä, mutta tosiasiassa se tietää pitkällä aikavälillä Suomen tulojen vähentymistä.

Joitakin vuosia sitten asetettiin komiteoita Suomen brändin löytämiseksi. Asia hoitui hyvin. Ainakin saksalaisessa mediassa Suomi on usein positiivisesti esillä. Saavutettu profiili ei kuitenkaan pysy itsestään näkyvillä, jos sitä ei tueta esimerkiksi Suomen edustustojen taholta.

Itsenäisyyspäivän vastaanotot ovat luonteva tilaisuus saattaa asemamaan teollisuuden, kaupan, median ja kulttuurielämän vaikuttajat kohtaamaan suomalaisia kollegojaan. Nämä tapaamiset poikivat tilauksia ja yhteistyötarjouksia. Niistä hyötyy siis loppujen lopuksi Suomen talous.

Itsenäisyyspäivän vastaanottojen peruuttaminen ei ole viisas päätös. Kun Suomi on unohdettu maailman poliittisella kartalla, tuskin kukaan välittää siitä, mitä maalle tapahtuu.

Todennäköisesti Suomessa ei tiedosteta, että Pohjoismaiden ja Keski-Euroopan välillä on suuriakin kulttuurieroja. Jos edustustot hoitaisivat suhteitaan asemamaan ammatillisesti integroituneisiin ulkosuomalaisiin, nämä voisivat valottaa työtilannetta ja käyttäytymiskoodeja omalla alallaan. Itsenäisyyspäivän vastaanotot tarjoaisivat tähän loistavan tilaisuuden.

Ritva-Hillevi Rissanen
Nürnberg, Saksa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat