Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

En ole vielä täyttänyt veronmaksuvelvollisuuttani

Mielipide
 
Seppo Helminen

Entiset suomalaisjohtajat pohtivat nyt arvojaan verovapaudessa Portugalissa (HS 18. 10.). Vuorineuvos Matti Halmesmäki antoi haastattelussa siitä esimerkin: "Katson verotuksenkin suhteen täyttäneeni kansalaisvelvollisuudet."

Haluan osallistua tähän arvokeskusteluun Suomessa asuvana eläkeläisenä, koska en katso vielä täyttäneeni velvollisuuttani veronmaksajana.

Uskon, että aikoinaan vuorineuvoksen palkan tasoa arvioitaessa otettiin huomioon se, paljonko hän joutuu siitä maksamaan veroja Suomeen, ei Portugaliin. Hänen palkkansa muodostui korkean verotuksen takia poikkeuksellisen korkeaksi.

Arvoihini kuuluu maksaa Suomelle veroa täällä ansaitsemastani palkasta ja sen perusteella muodostuneesta eläkkeestä elämäni loppuun saakka.

Kiellän olevani kateellinen vuorineuvoksen eläketasosta. Isoista tuloista saa isot eläkkeet. Kysymys on arvoista, joiden perusteella entiset johtajat katsovat voivansa irtisanoutua veronmaksusta kotimaahansa.

Suomen on neuvoteltava Portugalin valtion kanssa ratkaisu veronmaksun moraalista pohjaa rapauttavaan verosuunnitteluun. Kun valtioiden väliset verotusneuvottelut etenevät, osa entisistä suomalaisjohtajista voisi jatkaa arvojensa pohtimista verotussyistä asetetun korkean palkkatasonsa näkökulmasta.

Veroja Suomeen maksavana eläkeläisenä aion toistaiseksi pidättäytyä ostamasta portugalilaisia viinejä, vaikka se ei tule olemaan helppoa. Palaan mielelläni niiden pariin sen jälkeen, kun Portugalin valtion kanssa on päästy kohtuulliseen lopputulokseen verovapausasiassa.

Seppo Helminen
eläkeläinen, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat