Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alkoholistille vertaistuki on hyvä hoitomuoto

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mielipidesivulla on julkaistu alkoholismia käsitteleviä kirjoituksia. En malta olla lisäämättä, että alkoholismi on sairaus, ei kenenkään valinta. WHO on määritellyt alkoholismin sairaudeksi vuonna 1951. Perimällä on siihen vaikutusta.

Olen itse alkoholisti, en kuitenkaan paha ihminen. Myönsin sen itselleni 59-vuotiaana. Edelleenkin se on häpeä. Kukaan ei ole koskaan auttanut minua. Lääkärit ovat vain sanoneet, että koettaisit hiukan vähentää.

Alkoholismi on kuolemaan johtava sairaus. Kaikkien lähipiirissä on joku, joka on kuollut viinaan. Nyt olen ollut raittiina kolme vuotta vertaistuen avulla. Alkoholismista toipuminen on loppuelämän projekti.

Alkoholistin on itse ymmärrettävä olevansa alkoholisti, muuten asialle ei voi tehdä mitään. Hoitoon sitoutuminen parantaa toipumisennustetta huomattavasti. Antabus on hyvä lääke.

Alkoholismiin on suhtauduttava ennakkoluulottomasti. On kehitettävä uusia hoitomuotoja ja menetelmiä syyllistämättä ketään yksittäistä ihmistä.

Alkoholistia ymmärtää yleensä parhaiten toinen alkoholisti. Siksi vertaistuki on hyvä hoitomuoto. Alkoholista luopuminen on ollut minulle ja lähipiirilleni suurin yksittäinen elämänlaatuun vaikuttanut asia. Raitis alkoholisti on vapaa elämään tavallista elämää. Koskaan ei ole myöhäistä raitistua.

Toipuva alkoholisti
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat