Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asioiden hoitoon voi varautua testamentilla

Mielipide
 
Juhani Laine Anne Lindell

Yksinäiselle ihmiselle voi usein aiheuttaa huolta kysymys siitä, miten välttämättömät hautausta ja perunkirjoitusta koskevat järjestelyt hoidetaan, kun omaisia ei ole. Näin on käynyt esimerkiksi nimimerkille Elän vielä ja voin hyvin (HS Mielipide 20. 10.).

Huolellisesti laaditulla testamentilla voidaan varautua siihen, että nämä järjestelyt hoidetaan aikanaan testamentin tekijän haluamalla tavalla.

Jos testamentti on laadittu, eikä lain mukaan perintöön oikeutettuja sukulaisia ole, testamentinsaaja on yleensä se taho, joka testamentin tekijän kuoleman jälkeen ryhtyy hoitamaan hänen asioitaan ja huolehtii hautausjärjestelyistä, perunkirjoituksen toimittamisesta sekä muista tarvittavista kuoleman jälkeisistä toimista.

Testamentissa voidaan tarpeen mukaan antaa erikseen määräyksiä siitä, miten nämä järjestelyt on hoidettava.

Jos testamentinsaaja ei ole sopiva taho itse hoitamaan kuoleman jälkeisiä toimia, on testamentissa myös mahdollista määrätä nimetty testamentin toimeenpanija huolehtimaan pesänselvityksestä. Hautaustoimiston kanssa voidaan usein tehdä niin sanottu ennakkosopimus tulevista hautausjärjestelyistä.

Juhani Laine
oikeustieteen kandidaatti
Anne Lindell
varatuomari, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat