Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alkoholilaissa ei saa unohtaa terveyttä

Mielipide
 
Emma Holsti

Alkoholilain kokonaisuudistuksen valmistelu käynnistyi sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehulan (kesk) johdolla. Hallitus on kertonut ottaneensa tavoitteekseen purkaa turhaa sääntelyä ja normeja. On nostettu esiin esimerkiksi alkoholia koskevat annoskoot, joita oltaisiin vapauttamassa.

Useat tutkimukset osoittavat, että hinta, saatavuus ja mainonta ovat kolme keskeisintä asiaa, jotka vaikuttavat alkoholin kokonaiskulutuksen määrään. Jos näitä vapautettaisiin, kulutuksen määrä ja sen seurauksena haitat lisääntyisivät. Ei liene sattumaa, että alkoholiteollisuuden edustajat kannattavat liberaalia alkoholipolitiikkaa, joka johtaa kulutuksen nousuun.

Alkoholista aiheutuvien haittojen lisääntyessä kasvavat kuitenkin myös kustannukset, jotka jo nyt vastaavat kaikista ansiotuloveroista saatavaa summaa vuositasolla. Ei voi olla niin, että yhteisistä verorahoista menee huomattavan suuria summia haittojen korjaamiseen niiden aiheuttajien joutumatta vastuuseen asiasta.

Vapaus ja vastuu kulkevat aina käsi kädessä. On arvovalintakysymys, haluammeko mahdollistaa alkoholiteollisuuden kasvua kansalaisten hyvinvoinnin kustannuksella.

Emma Holsti
Raittiuden Ystävät Ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat