Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoret osaavat kyseenalaistaa

Mielipide
 
Panu Ojala

Opettaja Eva Sundgren kirjoitti (HS Mielipide 24. 10.), miten nykyoppilaat ovat laiskoja. Sundgrenin mukaan nuoret pitävät opettajaa asiantuntijan sijasta pikemminkin viihdyttäjänä.

Olen täysin päinvastaista mieltä. Työssäni lukion matematiikanopettajana olen nähnyt, että nykynuoret ovat erittäin kriittisiä, fiksuja ja kypsiä. He eivät usko sokeasti auktoriteettia vaan kyseenalaistavat opettajan norsunluutornistaan jakamat opetukset.

Nämä nuoret tietävät, että maailma muuttuu kiihtyvällä tahdilla. He pohtivat jatkuvasti, mitkä opetukset ovat nykymaailmassa tärkeää tietoa.

Nuoret miettivät myös, mitkä ovat tarpeellisia taitoja, kun he 5–10 vuoden kuluttua siirtyvät työelämään.

Nykykoulu on täynnä turhaa tauhkaa, joka lähinnä kuormittaa nuorten kehittyvää mieltä. Miksi opetella ulkoa tietoa, jonka voi tarkistaa netistä yhdellä napinpainalluksella?

Nippelitietoa tärkeämpiä ovatkin sekä yleisemmät että myöhemmässä elämässä sovellettavissa olevat oppimistaidot.

Juuri näitä taitoja oppilaat ovat tulleet hakemaan koulusta. Nuoret kyllä arvostavat niitä aikuisia, jotka pystyvät opettamaan näitä taitoja.

Jos opettaja ei kykene ansaitsemaan nuorten kunnioitusta, syynä voi olla esimerkiksi se, ettei opettajan oma osaaminen vastaa nykypäivän vaatimuksia. Siten myöskään hänen opettamansa asiat eivät ole nuorten mielestä olennaisia.

Tällöin tunneilla istuminen tuntuu oppilaasta ajanhukalta ja opettajan asiantuntemuksen sijasta korostuu tämän viihdyttäjän rooli.

Panu Ojala
matematiikan ja tietotekniikan opettaja, Hyvinkää

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat