Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asuntotuotantoon tarvitaan kannustimia

Mielipide
 
Pia Pakarinen

Hallitus haluaa repiä pääkaupunkiseudun kuntien ja valtion välisen mal-sopimuksen, joka koskee maankäyttöä, asumista ja liikennettä (HS Kaupunki 22. 10.). Jos näin käy, seudun asuntotilanne suistuu nykyistäkin surkeammaksi. Asuntotuotannossa on eletty metropolialueella jo vuosia kädestä suuhun. Pääkaupunkiseutu on ollut ja on vastedeskin maan suurin muuttovoittoalue.

Asuntojen rakentamisen määrä on jäänyt viime vuosina jälkeen väestönkasvun luomasta kysynnästä. Valtion ja Helsingin seudun kuntien aiesopimuksessa vuosille 2012–2015 sovittua tasoa, 12 000–13 000 asuntoa vuodessa, ei ole saavutettu.

Uusi pommi odottaa: lähivuosina myös maahanmuuttajat aiheuttavat jyrkän väestökasvupiikin Helsingin seudulla, sillä aiempien vuosien perusteella arviolta puolet oleskeluluvan saavista muuttaa pääkaupunkiseudulle. Helsingin yleiskaavassa varaudutaan 250 000 uuteen asukkaaseen vuoteen 2050 mennessä. Väestönkasvuun pitää vastata pikaisesti kasvattamalla asuntotuotantoa.

Valtio on aiemmin kannustanut kuntia asuntojen rakentamiseen osallistumalla noin 30 prosentilla liikenneinvestointien rahoittamiseen. Tästä kannustimesta ei saa luopua.

Asukkaille on pystyttävä tarjoamaan kohtuuhintaista omistus- ja vuokra-asumista. Asuntotuotannon riittämättömyys ja asuntojen kalleus ovat paitsi pääkaupunkiseudun myös koko Suomen talouskasvun este.

Pia Pakarinen
johtaja
Helsingin seudun kauppakamari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat