Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koulu valmentaa ymmärtämään erilaisuutta

Mielipide
 
Arno Kotro

Päivi Anttikoski toivoi kouluun oppiainetta, joka valmentaisi medialukutaitoon ja opettaisi sietämään mielipiteitä, jotka poikkeavat omistamme (HS Kolumni 25. 10.). Tällaisia aineita on jo. Paitsi äidinkielen tunneilla varsinkin elämänkatsomustiedossa käsitellään juuri näitä kysymyksiä.

Elämänkatsomustiedon tunneilla pohditaan, millaista maailmankuvaa valtamedia meille välittää, miten sosiaalinen media muokkaa mielipiteitämme, mitä on sananvapaus, miten suoran ja epäsuoran vaikuttamisen tunnistaa ja niin edelleen.

Oppilaat tutustuvat erilaisiin näkemyksiin ympäröivästä maailmasta ja pohtivat, kuinka perusteltuina niitä voi pitää. Tärkeä kysymys kuuluu, miksi itse uskon niin kuin uskon, ja miten voin paremmin oppia ymmärtämään niitä, joiden käsitykset ovat erilaisia.

On vahinko, että elämänkatsomustietoa voivat opiskella vain uskontokuntiin kuulumattomat. Toinen ongelma on se, että monessa koulussa elämänkatsomustietoa ei edes opeteta tai opetusjärjestelyt ovat retuperällä, koska ainetta ei pidetä tärkeänä. Anttikosken toiveet toteutuisivat ilman uusia oppiaineita, jos elämänkatsomustieto avattaisiin kaikille ja huolehdittaisiin siitä, että pätevää opetusta on tarjolla.

Arno Kotro
valtiotieteiden maisteri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat