Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kyse ei ollut uskomushoidoista

Mielipide
 
Marika Alanen

Helsingin Sanomat kirjoitti (HS.fi 22.10. ja HS 23.10), että kansanedustajat huijattiin vaihtoehtolääketieteen seminaariin.

Suomen kilpirauhaspotilaat ry on sitoutumaton järjestö, joka ajaa kaikkien kilpirauhaspotilaiden etuja. Saatuamme kutsun kansalaisinfoon katsoimme velvollisuudeksemme edustaa tilaisuudessa potilaita, jäseniämme. Halusimme tuoda heidän kokemuksensa päättäjien tietoon.

Haluamme myös omalta osaltamme oikaista muutamia virheellisiä käsityksiä tilaisuuden luonteesta sekä korjata kilpirauhasen hoitoon liittyviä väärinkäsityksiä.

Kiistassa kilpirauhasen toimintahäiriöiden hoidosta ei ole kyse vaihtoehtolääketieteestä tai uskomushoidosta – kuten ei kansalaisinfotilaisuudessakaan. Kyse on kahdesta erilaisesta, lääketieteellisesti hyväksytystä ja lääkärien antamasta hoidosta.

Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut kahdella päätöksellään Valviran asettamat lääkärin rajoitukset koskien oikeuksia hoitaa kilpirauhassairauksia.

Hoitomuodot ovat siis tuomioistuimenkin mukaan täysin laillisia ja potilaiden edun mukaisia. Kaikki kiistassa esiin tuodut lääkkeet ovat muun muassa Fimean ja FDA:n virallisesti hyväksymiä lääkkeitä, jotka ovat käyneet läpi tiukan tieteellisen tutkimuksen ennen markkinoille pääsyä, kuten kaikki lääkkeet käyvät.

Valviran Markus Henriksson on kommentoinut asiaa näin (Iltalehti 5.5.2015): ”T3-monoterapialle saati T4/T3-yhdistelmähoidolle ei ole esteitä, mikäli hoito on vastuullista. Potilas on tutkittava perusteellisesti ja lääkehoidon annostelu sekä seuranta toteutettava asianmukaisesti.”

Olemme jäseniemme edustajina velvoitettuja korjaamaan julkisuudessa vääräksi esitetyt tiedot heidän saamistaan hoitomuodoista, sillä tämänkaltaiset virheelliset tiedot ja niiden seurauksena syntyvät huhupuheet ja väärinkäsitykset hankaloittavat potilaiden hoidon saantia entisestään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat