Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi on synkkä ja toivoton maa, jossa päättäjät aiheuttavat tuhansille ahdinkoa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen 26-vuotias nainen, jolla on ”vain” ammattikoulututkinto. Olen viettänyt nuoruuteni työelämässä. Mielessäni on kytenyt koko ajan toive jatko-opinnoista, mutta sopivaa hetkeä lähteä korkeakouluihin ei ole koskaan tullut. Kunnes viime keväänä sain tietää, että määräaikainen työsopimukseni loppuu kesän lopussa, ja päätin, että nyt tai ei koskaan: keväällä 2016 lähden vihdoin tavoittelemaan unelmaani. Hallituksen julkaistua leikkauspolitiikkansa en kuitenkaan ole enää niin varma.

Mieltäni on nakertanut alati kasvava ahdistus lamasta, jatkuvista leikkauksista ja työmarkkinoiden kurjistumisesta.

En voi ymmärtää, miksi hallitus on päättänyt leikata jo valmiiksi heikossa asemassa olevilta ihmisiltä – nyt siis myös minulta.

Tuleva opiskelu pelottaa. Olen jo alkanut ajatella, etten haekaan kouluihin, koska nykyinenkin opintotuki on ajanut monet opiskelijat näkemään nälkää, hakeutumaan sossun luukulle tai velka-ahdinkoon, polttamaan itsensä loppuun raskaan työn ja opiskelujen välissä tasapainottelemalla ja suorastaan kitumaan moneksi vuodeksi. Ja nytkö tuosta tuesta ollaan leikkaamassa vielä lisää? En pysty ymmärtämään sitä, en sitten millään.

Koulutus ja opintotuki ovat olleet Suomen valttikortteja, joten on vähintäänkin omituista, että molemmista ollaan nyt rokottamassa rankalla kädellä.

Suomi on aina ollut minulle turvallinen mahdollisuuksien maa, mutta nyt se tuntuu synkältä ja toivottomalta. Alkaa vahvasti näyttää siltä, että ulkomaille muuttaminen on edessä, enkä todellakaan ole ainoa, joka on harkitsemassa kyseistä vaihtoehtoa hallituksen sekoilujen vuoksi. Tuhansille ihmisille aiheutetaan ahdinkoa ja heidän elämänlaatuaan kurjistetaan. Yhä useampi haluaa siirtyä ulkomaille.

Kunnon johtajat aloittavat esimerkin näyttämisen aina itsestään, mutta ei nähtävästi Suomessa. Täällä verotetaan kansa henkihieveriin samalla, kun päättäjät itse nauttivat hulppeista eduista ja aivan liian korkeasta tulotasosta. Voin pahoin.

Nimimerkki Pelokas

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat