Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laadukas tulkkauspalvelu on uhattuna

Mielipide
 
Riku Virtanen

Vammaisella tulkkauspalvelua käyttävällä henkilöllä on oikeus saada tulkki, joka on riittävän pätevä. Jos tulkki ei ole pätevä, vammaisen henkilön oikeus tulkkauspalveluun ei toteudu.

On aivan yleistä, että tilaus on vaativuusluokaltaan niin sanotusti vaativa, mutta se ei tulkkauspalvelua järjestävässä Kelassa mahdu vaativan tason määrittelyn sisälle. Vaativia tulkkauksia ovat esimerkiksi viralliset, kokoustekniikkaa käyttävät kokoukset, hengelliset tilaisuudet ja ammattitermistöä käyttävät työpaikkatilanteet. Näissä tilanteissa tulkkaus vaatii tulkilta erityisosaamista tai poikkeuksellisen hyvää taitoa jollakin kielen osa-alueella.

Kelan tulkkivälityksessä mainitut tilanteet ovat kuitenkin perustasoa. Siksi niitä välitetään tulkeille, joilla on vain perustason pätevyys. Ongelma liittyy Kelan tapaan määritellä, mikä tilanne edellyttää vaativaa tulkkausta.

Tulkin käyttäjällä ei ole oikeussuojakeinoa, jos vaativaan tilanteeseen on välitetty vain perustasoon pystyvä tulkki. Saako Kela loukata tulkin käyttäjän oikeutta laadukkaaseen tulkkauspalveluun luokittelemalla vaativia tulkkauksia perustasoisiksi?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat