Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Surukukat voidaan sitoa täysin maatuviksi

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Hietaniemen hautausmaan ylipuutarhuri Ari Pipatti antoi ohjeita siitä, minkälaisia kukkia hautajaisiin tulisi valita, jotta valinta olisi ekologinen (HS Kotimaa 29.10.).

Pipatin ehdottama luonnonniinellä kiinni sidottu kimppu on yksi hyvä vaihtoehto hautajaisten kukiksi. Kaikki surukukat hautavihkoista suuriin seppeleisiin on mahdollista sitoa täysin maatuviksi, ja erilaisia vaihtoehtoja on ollut tarjolla jo pitkään.

Suomalaiseen hautauskulttuuriin ja suruun on aina kuulunut viimeisen tervehdyksen jättäminen kukkien kertomana, ja siihen on tarjolla lukuisia vaihtoehtoja. Ekologisuus ja toiminta kestävän kehityksen mukaan on ollut jo pitkään arkipäivää ammattikukkakaupoissa, ja samaa ajattelutapaa noudatetaan myös surusidonnan suhteen.

Hautavihko, eli kukkasieneen tai esimerkiksi sammalpohjaan sidottu, usein pisaranmallinen kukkalaite, ei kaipaa rautalankaa tai muovia ollakseen kaunis ja kestävä. Kukkaseppeleet voidaan sitoa olkipohjaan tai ekologiseen kierrätyspahvista valmistettuun pohjaan, jolloin ne hajoavat luonnossa täysin. Myös nauhoja on saatavilla maatuvana vaihtoehtona.

Ammattikukkakaupoissa osataan neuvoa ja auttaa erilaisten kukkatervehdysten valinnassa.

Minna Penttala

puheenjohtaja

Suomen Kukkakauppiasliitto ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat