Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verkosto koordinoivapaaehtoista apua

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Paula Artes kirjoitti (HS Mielipide 28.10.) Marokosta muuttaneesta ystävästään, jonka on ollut vaikea päästä mukaan vapaaehtoistyöhön turvapaikanhakijoiden auttamiseksi.

Helsingin kaupunki koordinoi osaltaan turvapaikanhakijoihin liittyvää vapaaehtoistoimintaa. Olemme muodostaneet verkoston, johon kuuluu järjestöjä, seurakuntia, kansalaistoimijoita ja vastaanottokeskustoimintaa ylläpitäviä tahoja. Tavoitteena on helpottaa avuntarvitsijoiden ja avunantajien kohtaamista siten, että vapaaehtoistyö organisoituisi järjestöjen tai seurakuntien kautta.

Artes kertoi ystävänsä jättäneen hakemuksen vapaaehtoistyöhön Helsingin kaupungille ja SPR:lle. Ne järjestävät vapaaehtoistyön koulutuksia joidenkin muiden organisaatioiden ohella. Koulutuksiin on ollut tulijoita enemmän kuin niitä on ehditty järjestää. Kaupungin verkkosivuilla (hel.fi) on lista tahoista, joiden kautta vapaaehtoistyöhön voi hakeutua.

Vapaaehtoistyöllä on tärkeä osa turvapaikanhakijoiden kotouttamisessa, ja pyrimme tekemään mukaan pääsyn helpoksi. Helsingin kaupungilla on paljon myös muuta vapaaehtoistyötä tarjolla.

Johanna Seppälä

vuorovaikutuspäällikkö

Helsingin kaupunki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat