Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lihanjalostamot voivat vaikuttaa eläinten kohteluun

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Oikeutta eläimille -järjestön julkaisema video on herättänyt keskustelun teuraseläinten kohtelusta. Aihe on ollut esillä mediassa, ja Eviralta sekä eläinlääkäreiltä on vaadittu kommentteja.

Mutta miksi teurastamoiden asiakkailta, lihatukuilta ja lihanjalostajilta, ei ole vaadittu vastauksia?

Kun media nostaa esiin esimerkiksi työolot vaatetehtailla, katse kääntyy aina suuriin vaateketjuihin. Työolot kiinalaisten elektroniikka-alan sopimusvalmistajien tehtaissa taas ovat usein toistuva kysymys johtaville matkapuhelinvalmistajille. Nämä yritykset asettavat nykyään alihankkijoille työoloihin ja työntekijöiden ikään liittyviä kriteerejä, jotka valittujen yhteistyökumppanien tulee täyttää.

Teurastamoiden asiakkailla, lihatukuilla ja etenkin suurilla lihanjalostajilla, on erinomaiset mahdollisuudet vaikuttaa teuraseläinten kohteluun. Uskon, että moni kuluttaja haluaisi varmuuden siitä, että ostaessaan kotimaisten tuotemerkkien lihajalosteita ne eivät tulisi teurastamoilta, joissa olot ja toiminta ovat videossa kuvatun kaltaiset. Kuulisin mielelläni, mitä nämä yritykset aikovat tehdä, jotta videolla näytetyt raakuudet eivät toistu edes yksittäistapauksina, ilman jälkiseuraamuksia.

Liisa Holma

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat