Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Esteettömiä asuntoja tarvitaan lisää

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat kertoi pienistä yksiöistä (Koti 31.10.). Jutussa mainittiin, että esteettömyysmääräykset ovat pienten asuntojen rakentamisen este.

Tätä virheellistä viestiä rakennusteollisuus on toitottanut ties kuinka monta vuotta.

On harmillista, että jutussa asiantuntijoina ei ollut haastateltu muiden tahojen edustajia. Esimerkiksi ympäristöministeriö olisi osannut kertoa, etteivät esteettömyyden kustannukset ole merkittäviä ja että esteettömiä asuntoja tarvitaan vuoteen 2030 mennessä miljoona lisää.

Pieniä ja edullisia asuntoja todella tarvitaan. Aika monet tarvitsijoista ovat vammaisia tai ikääntyneitä, joille esteetön asunto on välttämätön edellytys. Ei ole järkevää, että ihmiset joutuvat laitoksiin tai tuettuun asumiseen vain siksi, ettei esteettömiä asuntoja ole saatavilla.

Osaltaan tarpeeseen vaikuttaa Juha Sipilän (kesk) hallitus, joka leikkaa eläkeläisten asumistukea niin, että monilla ei ole enää varaa asua nykyisessä kodissaan. On käsittämätöntä, että sama hallitus aikoo heikentää esteettömyysnormeja.

Näyttää siltä, että minimiasumista suunnitellaan nuorten ja ei-vammaisten ihmisten ehdoilla.

Kestävämpää olisi kehittää ratkaisuja, joissa yhdistettäisiin esteettömyys ja pieni pinta-ala. Sellaiset asunnot palvelisivat kaikkia. Esteellisiä asuntoja on jo vähintään riittävästi.

Amu Urhonen

puheenjohtaja, Kynnys ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat