Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koululaiset saavat talousoppia

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Teija Sutinen kaipaili kirjoituksessaan (HS Merkintöjä 2.11.) Suomeen takaisin talouskouluja, joihin usein pantiin niin talon tyttäret kuin tulevat miniäehdokkaatkin.

Nykypäivään sovellettuna Sutinen laajensi näkökulmaa nuorten talouteen, omien raha-asioiden hoitoon, jopa arkielämän hallitsemiseen.

Kannettu vesi ei pysy pitkään kaivossa, eli usein oppi ei mene nuorille päähän pelkän teoriatiedon kautta. Tarvitaan enemmän käytännönläheistä, osallistavaa koulutusta.

Kuudesluokkalaisille suunnattu Yrityskylä-oppimisympäristö on loistava toimintamalli, josta ovat haltioissaan niin oppilaat, opettajat kuin vanhemmatkin. Tänäkin vuonna noin 70 prosenttia kyseisen ikäluokan lapsista viettää yhden päivän jossakin Suomen kahdeksasta Yrityskylästä.

Nimestään huolimatta kyse ei ole pelkästä yrittäjyydestä, vaan jokaisella oppilaalla on toiminnassa oma, tarkoin määritelty roolinsa. Yhden päivän aikana lapset opettelevat maksamaan laskuja, ja heille selitetään, miksi veroja maksetaan ja mihin rahat käytetään. Erityisesti pojat ovat elementissään päästessään lähelle käytännön työtä.

Yrityskylän konseptista ollaan kiinnostuneita laajalti myös maailmalla. Viime vuonna sen kansainvälinen versio Me&MyCity palkittiin Dohassa yhtenä maailman parhaimmista koulutusinnovaatioista.

Kari Väisänen

toimitusjohtaja

Taloudellinen

tiedotustoimisto TAT

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat