Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuluttajille enemmän tietoa TTIP-sopimuksesta

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pohjoismaisten elinkeinojärjestöjen edustajat totesivat yhteen ääneen EU:n ja Yhdysvaltojen välisellä TTIP-sopimuksella olevan vahva kansan tuki Suomessa ja muissa Pohjoismaissa (HS Mielipide 28.10.).

Kirjoituksesta saattoi saada sen vaikutelman, että suomalaisten mielipide perustuu vahvaan tutkimusnäyttöön. Mielestämme näin ei kuitenkaan ole.

Elinkeinoelämän keskusliiton verkkosivuilla julkaistun yhteenvedon perusteella Ruotsin elinkeinoelämän keskusjärjestön teettämä kysely perustuu seitsemään yleisluonteiseen kysymykseen, jossa verkkopanelisteille ei ole tarkemmin selvitetty esimerkiksi TTIP-sopimuksen mahdollisia vaikutuksia kuluttajansuojaan, ruokaturvaan tai tietosuojaan. Kysymyksissä ei myöskään käsitellä vastavuoroiseen tunnustamiseen eikä kulttuurieroihin liittyviä haasteita – asioita, joilla on olennainen rooli eurooppalaisessa kuluttajansuojassa.

Kuluttajaliitto ja sen eurooppalaiset sisarjärjestöt kannattavat lämpimästi TTIP-sopimukseen liittyvän keskustelun lisäämistä. Keskustelussa pitäisi kuitenkin tarkastella sopimusta kokonaisuutena mahdollisine etuineen ja haittoineen eikä poimia vain rusinoita pullasta.

Leena Simonen

puheenjohtaja

Juha Beurling

pääsihteeri, Kuluttajaliitto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat