Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Menestys vaatii sarjan onnistumisia

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kiitos Pekka Seppäselle erinomaisesta, ajatuksia herättäneestä kolumnista (HS Ura & työ 31.10.), jossa hän pohti menestymisen ja onnistumisen välistä eroa. Menestymisen tavoittelun sijaan Seppänen kehotti tavoittelemaan onnistumista. ”Se, joka tavoittelee menestystä, tavoittelee aivan eri asioita kuin se, joka tavoittelee onnistumista”, hän kirjoitti.

Menestykseen pyrkimisen motiiveina ovat usein vallanhimo, rahanhimo ja vaikutusvallan saavuttaminen. Pelkkä menestyksen tavoittelu johtaa maan kaivamiseen työkaverin jalkojen alta ja päästömittausten vääristelyyn.

Onnistumisella on kauaskantoisempia ja moraalisesti kestävämpiä seurauksia kuin menestyksen tavoittelulla.

Samaa syy-seurausajatusta voi soveltaa myös suomalaisiin yrityksiin.

Kaksi kolmesta yrityksestä myllää organisaationsa ja strategiansa uusiksi. Menestyäkseen taloudellisesti yrityksen on onnistuttava useamman kerran: organisaatiomuutoksessa, strategiassa ja sen jalkauttamisessa. Tarvitaan onnistumisia yksilö- ja tiimitasolla. Onnistumisten sarjan on ulotettava vaikutuksensa asiakkaisiin asti.

Saimme tällä viikolla jälleen luettavaksemme listauksia muun muassa viime vuonna eniten ansainneista henkilöistä. Pääosa listatuista on varmasti onnistunut jossain itselleen merkittävässä asiassa – ja sen seurauksena menestynyt taloudellisesti.

Markku Vierula

konsultti, tietokirjailija

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat