Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

8-luokkalainen HS:n mielipidepalstalla: Vanhemmat ovat liian kiireisiä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Aamulla aikaisin töihin, illalla kotiin. Ruoanlaittoa, siivousta ja pyykkäämistä. Sitten onkin jo aika mennä nukkumaan. Ei ehditä jutella, pelata tai katsoa yhdessä elokuvia. Tällaisilta vaikuttavat useimpien vanhempien arkipäivät.

Vanhemmat eivät vietä tarpeeksi aikaa lastensa kanssa, vaan yleensä he keskittyvät vain omiin juttuihinsa.

Kotona lasten ja aikuisten yhteistä aikaa vievät myös älypuhelimet. Suuri osa aikuisten päivistä menee puhelimen näpräykseen. Älypuhelimet lumoavat käyttäjänsä, eivätkä käyttäjät huomioi muita ihmisiä tai ajankulua. On paljon kiinnostavampaa viestitellä, lukea uutisia, olla Facebookissa tai kuunnella musiikkia. Kännyköissä on tuhansia eri sovelluksia, joiden parissa aika kuluu.

Älypuhelimien seurauksena esimerkiksi perheiden yhteiset elokuvaillat ovat muuttuneet paljon. Kesken elokuvankatselun on pakko tarkistaa, onko kännykkään tullut uusia viestejä tai ilmoituksia.

Ongelman ratkaisuna voisi olla, että vanhemmat viettäisivät edes tunnin joka päivä lastensa kanssa. Hyvällä säällä perheet voisivat mennä potkimaan jalkapalloa lähimmälle kentälle tai nurmelle.

Vanhemmilla pitäisi lisäksi olla aikaa auttaa lapsiaan läksyjen tekemisessä. Vanhempien tulisi tietää, mitä lapsi on oppinut koulussa, onko hänellä tulossa lähiaikoina kokeita ja onko lapsi tehnyt läksynsä.

Kännykän käyttöä voisi vähentää huomattavasti. Jos perheen kesken on sovittu esimerkiksi peli-ilta, mielestäni kännykkäparkki olisi hyvä idea, jottei kukaan käyttäisi kännykkäänsä vaan nauttisi yhteisestä ajasta. Kännykät voitaisiin peitellä nukkumaan pelin ajaksi. Pikkuhiljaa huomattaisiin, että kännykkää ei tarvitsekaan niin paljon ja säästyneen ajan voi käyttää paremmin.

Sini Mikkola

kahdeksasluokkalainen

Kulosaaren yhteiskoulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat