Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka antaisi nuorelle työpaikan?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen hiljattain valmistunut kauppatieteiden maisteriksi. Pääaineeni oli hallinto ja johtaminen. Olen lähettänyt satoja työhakemuksia ympäri Suomea. Olen lähettänyt avoimia hakemuksia, kohdistanut hakemuksia avoimiin työtehtäviin, soitellut, käynyt fyysisesti tapaamassa ihmisiä ja lähettänyt perinteisiä paperikirjeitä sähköpostien lisäksi. Tuloksetta.

Minulla on näyttöä osaamisestani käytännön tehtävissä. Ansioluettelonikin pitäisi olla kohdallaan. Olen älykäs, sosiaalinen, äärettömän kehityskelpoinen ja ahkera persoona. Olen myös valmis muuttamaan Oulusta muualle ja matkustamaan. Mutta kun työpaikkoja Suomessa ei vain ole.

Yritykset kuulemma hukkuvat avoimiin hakemuksiin. Ne päätyvät suoraan roskakoreihin. Jokaista avointa paikkaa kohden taas on yli tuhat hakijaa.

Ilmapiiri työpaikoilla nuoria kohtaan on vihamielinen. Nuoria pidetään uhkana yt-Suomessa, sillä muut työntekijät pelkäävät omien työpaikkojensa puolesta.

Onko Suomessa vielä työnantajia, jotka antaisivat nuorille mahdollisuuden näyttää taitonsa ja päästää heidät kehittymään urallaan?

Voisivatko esimerkiksi eläkkeelle siirtyneet ammattilaiset ottaa nuoria mentoroitavaksi ja auttaa heitä omilla suhdeverkostoillaan ja tiedoillaan eteenpäin?

Toni Nieppola

Oulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat