Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käteisellä maksamista ei pidä lopettaa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat kertoi (5.11.), että Helsingin kirjastot luopuvat käteisen käytöstä. Samassa uutisessa kerrottiin, että käteisellä maksaminen on vähentymässä koko maassa.

Osalle ihmisistä on helpompi hahmottaa rahankäyttöä, kun rahat ovat konkreettisesti lompakossa. Osa ei edes osaa käyttää tai saa käyttöönsä maksukorttia tai pankkitunnuksia.

Käteisestä rahasta luopumisesta innostuneet ovat usein niitä, joilla todennäköisesti on tilillään maksuvaraa sen verran, ettei heidän tarvitse miettiä pienten ostoksien summia.

Jos rahaa on käytössä esimerkiksi 50 euroa ja seuraavan kerran tilille tulee rahaa vaikkapa kahden viikon kuluttua, on tärkeää tietää käytössä olevan rahan määrä. Kortin käyttäminen tällaisessa tilanteessa on hankalaa, jos ei ole edes pankkitunnuksia saati tietokonetta, jolla voisi tarkistaa saldon.

Kortilla maksaminen ei ole hyvä vaihtoehto pienituloiselle tai esimerkiksi vajaakuntoisille ihmisille. Käteinen on edelleen käypää valuuttaa. Sen käytön estäminen on epäoikeudenmukaista niitä kohtaan, joilla ei ole mahdollisuuksia tai kykyjä hahmottaa korttimaksuja.

Helsingin kaupungin ylläpitämien palvelujen pitäisi olla myös vähävaraisten ja kortittomien ihmisten saatavilla.

Reeta Vimpari

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat