Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ammattimies on ylpeä työnsä laadusta

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Rakennusprojektini ohessa olen seurannut hallituksen käynnistämää keskustelua Suomen tarvitsemasta kymmenen prosentin tuottavuusloikasta. Mielestäni tuottavuutta ei paranneta pelottelemalla pidemmillä työpäivillä, lomarahojen poistolla ja muutaman pyhäpäivän muuttamisella työpäiviksi. Hallitus ei päätä siitä, kuinka paljon ihminen on valmis tekemään töitä ja mikä on työn laatu. Sen päättää jokainen työntekijä itse.

Olen vienyt läpi uuden kodin rakennusprojektia ja oppinut ruohonjuuritasolla, mitä tuottavuus on ja mistä se syntyy. Olen tavannut ihmisiä, jotka ovat oman ammattikuntansa osaajia ja hyviä työntekijöitä. Heidän kanssaan olemme yhdessä pystyneet toimimaan niin, että perheeni on saavuttanut useiden kymmenien prosenttien säästöt rakentamisessa, ja laatu on ollut hyvää. Olemme ylittäneet hallituksen tuottavuustavoitteet moninkertaisesti.

Miten tähän on päästy? Olen sopinut kunkin tehtävän tavoitteen tarkasti työntekijän kanssa. Sitten olemme sopineet palkkiosta.

Lopuksi on käyty läpi palaute työn jäljestä. Tällä yksinkertaisella mallilla me olemme onnistuneet. Mitä olen oppinut? Ensinnäkin työntekijöihin voi luottaa, kun he tietävät tehtävän tavoitteen. Ammattimies haluaa tehdä hyvää laatua ja on siitä myös ylpeä. Palaute työn tuloksesta on kullanarvoista ja sitä odotetaan. Hyvästä työstä pitää saada kunnon palkka – se on osa työntekijän arvostamista. Työmies haluaa tehdä työnsä hyvin ja tehokkaasti, koska näin hän tienaa enemmän.

Tuottavuus syntyy pienistä käytännön toimista. Ihmiset ovat fiksuja. Duunari ei tarvitse ”Massaa” selkänsä taakse valvomaan työntekoa. Olen luottanut työntekijöihin ja he ovat hoitaneet hommat itsenäisesti. He ovat ansainneet hyvin, koska ovat itse määritelleet palkkansa. Perheemme on säästänyt rahaa. Kaikki ovat siis tyytyväisiä.

Hannu Räty

duunariyrittäjä

Fuengirola, Espanja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat