Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituksen toiminta on vastuutonta

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Hallituksen sote-leikki sai monen kansalaisen kupin kääntymään nurin. Ihmiset ymmärtävät aivan hyvin, että kyse on vallan, rahan ja virkojen jakamiseen liittyvästä valtataistelusta. Sote on varsinainen Troijan hevonen.

Meitä tavallisia kansalaisia on paimennettu nielemään kaikki mahdolliset ja mahdottomat ”kipeät” päätökset. On vedottu vanhoihin myytteihin: Olemme samassa veneessä, jokaisen ropo on tarpeen, älkää keikuttako venettä. Kansainvälinen uskottavuutemme ei saa horjua.

Me kansalaiset olemme jo oppineet liikkumaan risumetsässä niin, ettei pienintäkään ääntä kuulu, jotta maagiset kansainväliset markkinat eivät vain hermostuisi.

Vaan mitä tekee maata johtava hallitus? Pääministeri tulee esiin liki viikoittain mitä merkillisimmillä ja jopa perustuslain vastaisilla ehdotuksilla. Seuraavana päivänä ne todetaan kelvottomiksi.

Sote-sekoilu on kaiken huippu. Vastahan sitä on tehty viitisentoista vuotta. Se on niellyt valtavan määrän virkamiestyötä. Se ei ole ilmaista eikä helppoa. Virkamiehet tekevät työtä käskettyä. Ja sitten pääministeri tulee ulos ja kertoo, että kaikki meni taas pieleen ja hallitus kaatuu nyt tähän.

Pääministerin uhkauksella kaataa maan hallitus on erittäin suuri painoarvo. Jos halutaan vaikuttaa Suomen luottoluokituksiin ja mielikuvaan maastamme turvallisena investointiympäristönä, voi kysyä, onko olemassa järeämpää asetta? Markkinat ja luottoluokittajat hermostuvat vähemmästäkin.

Joku voisi kertoa Sipilälle, ettei valtio ole yritys. Jos se olisi yritys, en haluaisi olla siellä töissä. Tänään annetaan potkut, mutta hepskukkuu, huomenna kaikki perutaan.

Arja Kekkonen

juristi, oikeustieteen

kandidaatti, Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat