Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kivijalkakaupat ovat uhattuina

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mikäli eduskunta hyväksyy hallituksen esityksen ja kumoaa lain kauppojen aukioloajoista, kaupan alalla tapahtuu luultavasti nopeita muutoksia, joita ei liene otettu huomioon ja jotka ovat peruuttamattomia.

Oletettavasti kaupan suuryksiköt eli hypermarketit laajentavat voimakkaasti aukioloaikojaan.

En ihmettelisi, jos vuoden 2016 alussa useat Prismat ja Citymarketit ilmoittavat olevansa auki vuoden jokaisena päivänä, myös pääsiäisenä, vappuna, itsenäisyyspäivänä ja joulupäivänä – ja mahdollisesti 24 tuntia vuorokaudessa. Tai ainakin hyvin lähelle tätä ollaan menossa, jos ei vielä vuonna 2016, niin ainakin parin vuoden kuluttua.

Tästä seuraa kaupan keskittyminen entistä enemmän näihin suuryksiköihin.

Kivijalkakaupat kaupunkien keskustoissa autioituvat myynnin ja kannattavuuden heikentymisen seurauksena. Sulkemisreaktio saattaa levitä myös kauppakeskuksiin. Samoin lähiöiden pienkauppojen ja kioskien aika on pian ohi.

Perustelut kaupan työllisyyden lisääntymisestä eivät pidä paikkansa, koska mahdolliset lisätyt osa-aikaiset työpaikat marketeissa jäävät vain pieneksi osaksi suljettujen myymälöiden henkilökunnan vähennysten rinnalla.

Eduskunnalle eivät kuulune yrittäjien entisestään pidentyvien työaikojen ongelmat tai sen moraalinen oikeutus. Sen sijaan eduskunta joutunee hyvin pian ottamaan kantaa ja tekemään lisäbudjetin ympärivuorokautisten ja 365 päivää auki olevien päiväkotien lisäämiseksi.

Kuvitteleeko eduskunta äänestäjien haluavan kaupunkeja, joiden keskustat autioituvat, kauppakeskukset tyhjenevät ja joiden laidoilla on vain muutama iso hypermarket, joissa työskentelee muutama kassahenkilö ja hyllyntäyttäjä?

Pekka Halonen

toimitusjohtaja

Veljekset Halonen Oy

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat