Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asiakkaat eivät kaipaa laajempia aukioloja

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Aukioloja säätelevän lain kumoaminen ei tarkoita, että aukiolot automaattisesti laajenisivat, yhdenmukaistuisivat tai selkiytyisivät. Se tarkoittaa ainoastaan sitä, että kauppa voi itse päättää aukioloajoistaan.

Jos nyt siis jossain pidetään ongelmana (HS 4.11.), että pitää kalenterista katsoa, milloin on juhlapyhä ja kauppa kiinni, vastedes pitää osata päätellä, milloin asiakasvirta on sillä tasolla, että kauppaa kannattaa käydä.

Saatavuus voi asiakkaan näkökulmasta katsottuna parantua tai huonontua riippuen paljon lähimmän toimipaikan sijainnista, mutta selkeydellä tai kuluttajien tarpeilla lain kumoamista ei voi perustella.

Asiakkaista valtaosa ei edelleenkään kaipaa laajempia vähittäiskaupan aukioloja, kuten käy ilmi TNS Gallupin syyskuussa tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan 92 prosenttia kuluttajista on tyytyväisiä aukioloaikoihin niissä kaupoissa, joissa useimmin asioi. Vastaavasti 79 prosenttia kuluttajista ei halua, että hypermarketit ja tavaratalot olisivat auki juhlapyhinä, kuten jouluna ja pääsiäisenä.

Ann Selin

puheenjohtaja

Palvelualojen ammattiliitto PAM

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat