Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupungilla tulisi olla vaikutusvaltaa Hietalahden kauppahallin käyttöön

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat kirjoitti (29.10.) aikeista myydä Hietalahden kauppahalli. Halpaa hintaa ihmeteltiin ja pohdittiin, miksei hallista järjestetä tarjouskilpailua. Seuraavan päivän lehti (HS 30.10.) kertoi, että tarjouskilpailu järjestetäänkin – veronmaksajat saisivat markkinahinnan kaupungin omaisuudesta.

Tämä ei tarkoita, että tarjouskilpailu on kannattavin tapa toimia. Kaupungin tulisi vuokrata Hietalahden halli eikä periä korkeinta markkinahintaa. Jos maata ja kiinteistöjä vuokrataan ja luovutetaan korkeinta markkinoilta saatavaa hintaa pienemmällä hinnalla, kaupunki säilyttää vallan päättää tilojen käytöstä ja puolustaa oikeutta kaupunkitilaan niille, joilla ei ole varaa maksaa käypää markkinahintaa.

Tarjouskilpailussa rahalliset vaihtoarvot asetetaan käyttöarvojen edelle. Mikäli kauppahalli luovutettaisiin korkeimman tarjouksen tehneelle käyttäjälle, se voisi olla monikansallinen pikaruokaketju tai kansainvälinen sijoittaja. Hallikilpailuun on jo ilmoittautunut media-alan yritys.

Olemme huolissamme suomalaisesta halli- ja ruokakulttuurista. Hallin myyminen vaarantaa asukaslähtöisen kaupunkikulttuurin ja uhkaa kaupungin kiehtovaa autenttisuutta.

Vuokraamalla maata ja kiinteistöjä kaupunki saa tuloja kauppahallista ja nauttii kauppahallin arvonnoususta. Kiinteistön vuokraamisella alle käyvän markkinahinnan on hintojen nousua hillitsevä vaikutus. Tämä on kaupunkilaisten intressien mukaista.

Määräämällä, että hallin käyttötarkoitus säilyy kauppahallina, ei voida varmistaa, etteikö kiinteistön hinta nousisi ja yksityinen omistaja pyrkisi keinottelemaan arvonnousulla.

Mika Hyötyläinen

Anne Haila

kaupunkitutkimus, yhteiskuntapolitiikka, Helsingin yliopisto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat