Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arvokkaita rakennuksia on kaupan Etelä-Karjalassa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Senaatti-kiinteistöt valmistautuu myymään Parikkalassa sijaitsevan ainoan Suomen puolelle jääneen lahjoitusmaahovin Koitsanlahden. Toinen myyntikohde Etelä-Karjalassa on tasavallan presidentin P. E. Svinhufvudin kotimuseo Luumäellä. Tällä tavoin Suomen 100-vuotisjuhlan kynnyksellä muistetaan itsenäisyyssenaatin johtajaa ja myöhempää presidenttiä.

Ymmärrän, että rahasta on tiukkaa, mutta peseekö Museovirasto kätensä? Museovirasto on äärimmäisen tarkka valvoessaan kansallisia perintökohteita. Hyvä. Kun sitten arvokasta kulttuurihistoriallista perintöä siirtyy myyntiin, virasto näyttää vaikenevan. Näin karjalaisittain: ”Eihä myö, mut ku hyö.”

Pidän Museoviraston velvollisuutena ainakin seurata, kenelle ja mihin tarkoitukseen jokin arvokohde myydään. Suurin ostotarjous ei saa olla ainoa kriteeri.

On myös hyviä esimerkkejä onnistuneista kaupoista. Vuonna 1870 valmistui Riihimäki–Pietari-rata. Sen varrella Lappeenrannassa on säilynyt Pulsan asemakokonaisuus, jonka yksityinen hoitoalan yhdistys oli pakotettu myymään. Vastuullinen ostaja on kiitettävällä tavalla kunnioittanut ja säilyttänyt kansallista kulttuuriperintöä.

Antti Vanhanen

Etelä-Karjalan maakuntayhdistyksen puheenjohtaja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat