Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomella ei ole varaa hukata nuoria

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Toni Nieppola ja Joona Räsänen tarttuivat (HS Mielipide 6.11.) Suomen tulevaisuuden kannalta kriittiseen ongelmaan, koulutettujen nuorten työttömyyteen.

Koulutetut nuoret ovat keskeinen uudistumisen voimavara yrityselämälle ja koko Suomelle. Siitä huolimatta vuodenvaihteessa oli työttömänä noin 5 000 vasta valmistunutta korkeakoulutettua nuorta – ja tämän lisäksi kaikki jo aikaisemmin valmistuneet työttömät.

Suomen mentoreiden tavoitteena on tukea koulutettujen nuorten matkaa työelämään. Tarjoamme nuorille ansioituneita työelämän konkareita, jotka auttavat, tukevat, opastavat ja kannustavat nuoria työpaikan hankkimisessa. Yhdistyksemme kaikki mentorit, hallitus ja yhteistyökumppanimme tekevät työtä vapaaehtoisina.

Organisoimme viime keväänä merkittävien yritysten kanssa Tehdään töitä -traineekampanjan, jossa yritykset tarjosivat koulutetuille nuorille palkallisen trainee-jakson. Näin nuoret pääsivät näyttämään kyntensä ja saivat työkokemusta sekä hyvät suositukset. Mikä parhainta, monet heistä ovat saaneet vakituisen työpaikan.

Seuraava trainee-kampanja on jo vireillä. Mukana on useita uusia yrityksiä.

Suomella ei ole varaa hukata yhtäkään koulutettua nuorta. Jos Suomi hukkaa nuoret, se hukkaa myös koko tulevaisuutensa. Haastan yritykset palkkaamaan edes yhden nuoren töihin vaikka osallistumalla seuraavaan kampanjaamme. Haastan myös kokeneita työelämän konkareita mentoreiksi näille nuorille. Tehdään konkreettisia tekoja nuorten, yritysten ja koko Suomen parhaaksi. Se on meidän kaikkien yhteinen etu.

Raija Kemiläinen

hallituksen puheenjohtaja

Suomen mentorit ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat