Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ratsastus on myös olympialaji

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kaupunkisivuilla nostettiin (HS 9.11.) esiin eri urheilulajien epätasa-arvoinen asema, kun mittatikkuna on kaupungin myöntämä taloudellinen tuki. Esimerkkilajina kirjoituksessa esitettiin ratsastus, joka on pitkälti yksityisesti rahoitettu ja yli 90-prosenttisesti naisten ja tyttöjen harrastama laji.

Helsingin kaupunki on tekemässä tasa-arvokysymyksissä myös toisen suuren luokan virheen. Mikäli kaupunginvaltuusto aikanaan hyväksyy nyt julkisuudessa olevan yleiskaavaehdotuksen sellaisenaan, Helsinki vie jo yli 150 hevosta käsittävältä Tuomarinkylän ratsastuskeskukselta toiminnan kehittämisen ja kasvattamisen edellytykset – edellytykset, jotka kaupunki on jo kerran luvannut ratsastajille.

Jutussa ratsastus tuotiin esiin lasten ja nuorten sosiaaliselle kehitykselle myönteisenä harrastuksena, mitä se ehdottomasti onkin. Samalla on kuitenkin muistettava, että ratsastus on eri muodoissaan myös olympiatason urheilulaji. Mikäli Helsinki haluaa toimia arvojensa mukaisesti tasa-arvoisena kaupunkina, sen on mahdollistettava naisvaltaistenkin lajien toimintaedellytykset, myös kilpaurheilutasolla.

Tuomarinkylän ratsastuskeskuksen kehittämismahdollisuuksien torppaaminen on verrattavissa siihen, että kaavoituksella olisi estetty vaikkapa Hartwall-areenan rakentaminen.

Anu Heinonen

puheenjohtaja

Risto Suominen

varapuheenjohtaja

Pro Tuomarinkylä -liike

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat