Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Enemmän tukea koko perheelle

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomissa kirjoitettiin (11.11.) lasten päivähoidosta. Ajatuksia herätti erityisesti lastenpsykiatrian professorin Tytti Solantauksen mielipidekirjoitus.

Kaikkien – myös vaikeuksissa olevien perheiden lasten – on hyvä olla pitkäjänteisesti myös muiden kuin oman perheen aikuisten ja lasten parissa, esimerkiksi neljä tuntia päivässä säännöllisesti. Uuden lakiehdotuksen mukaan tämä turvataankin. Tuntuisi kuitenkin todella huolestuttavalta, jos riskissä oleva lapsi vain irrotettaisiin vaikeuksissa olevista vanhemmistaan kokopäiväisesti ennaltaehkäisyn nimissä.

Eikö tulisi kiinnittää enemmän huomiota vanhempien ja lasten arvoon toinen toistensa elämässä ja edistää sitä? Onko pelkästään eduksi, että lapset ”leimautuvat” vain omaan ikäryhmäänsä ja hoitopaikkaan perheen sijasta?

Meillä on vahva kokemus, että päivähoidossakin lapset kantavat usein raskaasti huolta omista vanhemmistaan. Eikö päivähoidosta säästyviä rahoja tulisi suunnata koko perheen tukemiseen?

Nyt on saatu tietoa lasten ja nuorten masennuksen ja syrjäytymisen huolestuttavista määristä. Vaikka päivähoidossa on kuntouttavia toimia, puoltaako sekään kokopäivähoitoa ennalta ehkäisevänä tukimuotona?

Päivähoitolaki on ollut voimassa jo noin 20 vuotta. Onko olemassa laadukkaita tutkimuksia siitä, estääkö pelkkä kokopäivähoito lapsia ja nuoria masentumasta ja syrjäytymästä?

Anna-Mari Kattelus

lastentarhanopettaja

Tuula Arvonen

lääkäri, Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat