Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorista on tullut aikuisten lailla ”mobiilinarkkareita”

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Koulua arvostellaan siitä, että se on jäänyt ajastaan jälkeen eivätkä opettajat ymmärrä maailman muuttuneen.

Meillä opettajilla on kyllä lapsia, joiden kautta tiedämme, mitä nuorten maailmassa tapahtuu. Itse asiassa tiedämme enemmän kuin moni muu, koska olemme oppilaiden kanssa jatkuvasti tekemisissä.

Joka kymmenes vuosi toteutetaan suuri koulu-uudistus. Sillä pitäisi pelastaa Suomi. Nyt Suomen pelastavat älylaitteet ja koodaus. Jospa se olisikin niin yksinkertaista! Voisiko oppimiseen mitenkään olla vaikutusta sillä, että oppilaat ovat monien aikuisten esimerkkiä seuraten ”mobiilinarkkareita”? Ja pelastus olisi, että mobiilit otettaisiin aina käyttöön oppitunneilla?

Ongelman aiheuttaja olisikin pelastus. Olisi kivaa. Poikienkin kouluviihtyvyys nousee, vaikka paljon ei opita. Miten verenvuoto haavasta kannattaa tyrehdyttää? Katso Googlesta! Maailma taskussa!

Oppilaat lähtevät lähihoitajakoulutukseen osaamatta laskea lääketablettien määrää tai ymmärtämättä, mitä tarkoittaa luoton korko.

Työnteko on tylsää, mutta ikävä kyllä sitä vaaditaan. Perimmiltään on kyse siitä, kuka tietää paremmin lapsen edun, aikuinen vain lapsi. Monet entiset oppilaani, jotka ovat nyt lukiolaisia, ovat kertoneet, kuinka läppäreitä käytetään oppitunneilla lähinnä somettamiseen, vaikka pitäisi kai tehdä jotain muuta.

On ollut huolestuttavaa havaita, miten yläkoululaisten keskuudessa luetun ymmärtäminen on heikentynyt viime vuosien aikana. Jopa suomen kielen perussanastoa ei ymmärretä.

Käytän mobiililaitteita tunneilla harvakseen, ja moni oppilas onkin sanonut olevan kivaa, kun ei aina tarvitse olla koneella, vaan opettaja kertoo asioista.

Miten olemmekaan voineet nostaa Suomen korkean elintason maaksi vuosikymmenien aikana noilla vanhentuneilla opeilla?

Ari Kuusisto

filosofian maisteri

lehtori, Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat