Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koulujen kerhot lisäävät intoa opiskella

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ronja Wallin toivoi (HS Mielipide 6.11.) enemmän kerhoja koululaisille. Samasta toiveesta tein valtuustoaloitteen viime keväänä.

Tänä syksynä Korson alueella on pyörinyt kerhopilotti. Alueen kouluilla opetus loppuu yhtenä päivänä viikossa kello 14, jonka jälkeen koululaisilla on kerhopalkki.

Kerhoja palkissa järjestävät alueen eri toimijat. Kerhoissa voi harjoitella muun muassa musiikkia, jalkapalloa, askartelua ja voimistelua. Kerhotoiminta on koululaisille ilmaista. Kerhopalkkiin voi myös tuoda harrastustoimintaa. Tällöin pienellä lukukausimaksulla voi myös harrastaa koulupäivän yhteydessä.

Vantaalla järjestetään monipuolista kerhotoimintaa. Esimerkiksi matikkakerhossa voi vahvistaa matematiikan taitoa, läksykerhossa tehdään päivän läksyt ja saadaan ohjausta niihin.

Kerhoja järjestetään muistakin kuin kouluaineista. Esimerkiksi tunnetaitojen kerho, parlamenttikerho, kymppikerho ja eräkerho opettavat sellaisia taitoja, joista on hyötyä muuallakin kuin koulussa.

Kerhot tutkitusti lisäävät opiskelumotivaatiota. Kerhoissa opitaan mutta eri lailla kuin koulussa yleensä. Näin koulunkäyntiin kyllästyneetkin voivat viihtyä kerhossa.

On erittäin hyvä uutinen, että nykyinen opetus- ja kulttuuriministeri mahdollistaa pienellä määrärahalla kerhotoiminnan jatkuvuutta myös tulevana vuonna.

Kerhopilotti on osoittanut, että vilkas ja monipuolinen kerhotoiminta ei synny hetkessä. Koulu mahdollistaa paljon, mutta aloite kerhosta voi tulla oppilailtakin.

Mieti Ronja kavereidesi kanssa, mikä kerho kiinnostaisi. Etsi sitten sellainen taho, joka voisi tulla pitämään kerhoa. Koulu varmasti keksii keinon, miten kerho käytännössä lähtisi pyörimään.

Marilla Kortesalmi

opetuslautakunnan jäsen (kok), Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat