Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ratahanke on rahan haaskausta

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ei voi kuin ihmetellä, mitkä ovat motiivit Pisararata-hankkeen edistämiseksi. Viimeisin käänne on keskustan ehdotus tunneliradan rahoittamiseksi Aran kassavaroilla (HS 12.11.). Eikö haluta kuulla, ettei keisarilla ole vaatteita, vai eikö vain haluta ymmärtää hankkeen kannattamattomuutta?

Hanketta on perusteltu muun muassa asuntojen rakentamisella uusien asemien läheisyyteen. Mihin keskustassa aiotaan rakentaa, kun lisämaata haetaan jo nyt Malmin lentokentältä asti?

Viimeistään Keski-Pasilan Triplan valmistuessa on aika pysäyttää kaikki kaukojunat Pasilan asemalle ja pyhittää Helsingin rautatieasema pelkästään lähiliikenteen tarpeisiin. Pisararataa ei tarvita eikä edes kallista ratapihan laajennusta.

Se, mitä toki tarvitaan, on joukkoliikenneyhteyksien parantaminen Pasilan asemalle. Nyt yhteydet ovat heikot. Liikenteellisesti Pasila on jo paljon paremmassa paikassa kuin keskustan asema.

Jos rahaa välttämättä halutaan hakata kiven sisään, vaihdetaan Pisararata pohjoiseen metroyhteyteen niin, että sekä Itä-Helsingistä että Espoosta pääsee metrolla suoraan Pasilan asemalle asti.

Pääasia kuitenkin on, ettälopetetaan haihattelut Pisararadasta ja rahan haaskaaminen turhaan suunnitteluun, joka sekin maksaa kymmeniä miljoonia euroja.

Ne rahat voidaan käyttää vaikka sisääntuloväylien varsille rakennettaviin parkkialueisiin ja tehokkaaseen keskustan non stop -syöttöliikenteeseen.

Kimmo Nykänen

logistiikkainsinööri, Kirkkonummi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat