Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköisiä palveluita pitää vielä kehittää

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Sanna-Katri Rautava nosti esiin (HS Mielipide 10.11.) ajankohtaisen ongelman. Fyysisesti vammaiset ja eri tavoin toimintarajoitteiset ihmiset eivät välttämättä pysty hankkimaan sähköisesti lippuja tai pyörätuolipaikkaa kulttuuritapahtumiin: yrityksen käyttämä sähköinen alusta ei mahdollista pyörätuolipaikkojen varaamista verkossa.

Olemme Invalidiliitossa huomanneet vastaavan ongelman laajemminkin eri verkkopalveluissa. Vammasta aiheutuu ihmiselle usein lisäkuluja, kun verkossa tilaamisen sijasta joutuukin turvautumaan kalliimpaan puhelimella asiointiin. Maksutavaksi käy toisinaan vain luottokortti, ja lippujen lunastaminen tapahtuu kätevästi jostakin toimipisteestä, jonne matkustaminen aiheuttaa vielä lisää kuluja ja parin myönnetyn kuljetuspalvelumatkan käyttöä.

YK:n vammaissopimus, jota Suomi on saattamassa lopullisesti pian voimaan, edellyttää, että myös yksityiset palveluntarjoajat ottavat huomioon palveluiden esteettömyyden vammaisille. Lisäksi sopimus edellyttää oikea-aikaista tiedonsaantia vammaisille ilman vammasta johtuvia lisäkuluja.

Odotamme jännittyneinä, että jossain vaiheessa myös ne, joiden on kaikista hankalinta lunastaa lippunsa toimipisteestä, pääsisivät samalle viivalle vammattomien ihmisten kanssa.

Henrik Gustafsson

lakimies, Invalidiliitto ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat