Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matkailun nettimarkkinointi ajan tasalle

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Valtion rahoittama Visit Finland -maaportaali on matkailun verkkokaupan keskeinen toimija. Vastaavia on muissakin maissa: esimerkiksi matkailuun paljon panostaneessa Ruotsissa on Visit Sweden.

Suomen sivut ovat kauniimmat esitellessään esimerkiksi pääkaupunkiseutua, Järvi-Suomea ja Lappia. Ruotsin sivuilta päästään sen sijaan loogisen jaottelun pohjalta yritystasolle matkojen varaamiseen ja ostamiseen. Suomen sivut jättävät ison osan maasta ja matkailuyrityksistä markkinoinnin ulkopuolelle, eivätkä sivut tue matkojen verkkokauppaa.

Suomen matkailumarkkinoinnissa on saavutettu hyviä tuloksia keskittymällä tiettyihin teemoihin, mutta valtion tukemilla sivustoilla pitäisi yhdistää molemmat tavoitteet: imagomarkkinointi ja yritystason kaupankäynti. Sivujen tulisi johtaa loogisesti matkojen ja palvelujen varaamiseen ja maksamiseen.

Yritykset vastaisivat tietenkin omista verkkosivuistaan. Ne ovat jo pitkälti valmiina linkitettäviksi valtion maaportaaliin.

Hallitus on asettanut tavoitteekseen digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristön rakentamisen mainitsematta siinä kuitenkaan matkailua. Matkailu on Suomen harvoja kasvualoja, jonka mahdollisuudet paranevat edelleen, kun hallitus toteuttaa lupaamansa toimenpiteet yritysten kustannuskilpailukyvyn parantamiseksi. Valtion maaportaalin uudistaminen tulisi käynnistää ensi tilassa.

Kirsti Vaulamo

toimitusjohtaja, Helsinki

Juhani Korpela

entinen liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat