Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suhdetta urheiluun tulisi muuttaa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suomi ei enää menesty esimerkiksi olympialaisissa niin hyvin kuin ennen. 1900-luvun alussa Suomi oli ”top 5” -listoilla, mutta nykyisin samalle tasolle ei voida päästä. Ainoat lajit, joissa Suomi vielä pärjää, ovat jääkiekko ja hiihto. Mutta se ei riitä.

Jos haluamme, että Suomi menestyy, meidän on muokattava suhdetta urheiluun. Se, että esimerkiksi jalkapallokentistä tehdään parkkipaikkoja autoille, ei ainakaan paranna urheilun tilannetta Suomessa.

Harrastukset ovat kalliita. Jos rahaa on, voi ruveta harrastamaan vapaasti – lasten ja nuorten taitoja ei nyt testata harrastusta aloitettaessa. Monessa perheessä on kuitenkin taitavia lapsia ja nuoria, mutta kaikilla perheillä ei ole varaa maksaa harrastuksista.

Olisi erinomaista, jos harrastusten hintaa pienennettäisiin tai harrastuksista tulisi kokonaan ilmaisia.

Tulisi kuitenkin järjestää karsinnat, joiden mukaan lapsia tai nuoria joko otettaisiin esimerkiksi jalkapallojoukkueeseen tai sitten ei otettaisi. Jos seuroihin olisi karsinnat, lapset ja nuoret varmasti arvostaisivat harrastusta ja panostaisivat siihen vielä enemmän. Näin saataisiin kasvatettua vahva urheilullinen maa.

Jotta valmentajilla olisi motivaatiota kasvattaa nuoria lupauksia, heille maksettaisiin rahaa siitä, jos valmentajan kasvatista tulisi esimerkiksi NHL-supertähti.

Andrei Trofimov

Joensuu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat