Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käteisellä voi maksaa kymmenessä kirjastossa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Reeta Vimpari oli huolissaan (HS Mielipide 7.11.) käteismaksumahdollisuuden poistumisesta Helsingin kirjastoista ja totesi, että kaupungin palvelujen tulee olla myös maksukortittomien ja vähävaraisten saatavilla.

Vuoden 2016 alusta lähtien käteisellä voi maksaa edelleen kymmenessä eri puolilla kaupunkia sijaitsevassa kirjastossa. Nämä ovat Itäkeskuksen, Kallion, Malmin, Oulunkylän, Pasilan, Pohjois-Haagan, Rikhardinkadun, Töölön (parhaillaan remontissa) ja Vuosaaren kirjastot sekä Kirjasto 10.

Muissa toimipisteissä maksuvälineenä käyvät yleisimmät maksukortit. Kirjastomaksuja voi maksaa myös HelMet.fi-sivustolla olevan verkkomaksupalvelun kautta.

Syitä muutokseen ovat sillä saavutettavat säästöt ja muut hyödyt. Koska suuri osa asiakkaista maksaa maksunsa jo nyt maksukortilla, kertyy kirjastojen kassaan kolikoita päivittäin enää hyvin vähän. Näiden käsittelemiseksi on jouduttu kuitenkin pitämään yllä saatuihin tuloihin nähden turhan raskasta ja työtä teettävää järjestelmää.

Maksukorttimaksujen vastaanottaminen on kirjastolle edullisempaa kuin käteisen käsittely, eikä siitä tule ylimääräisiä kuluja asiakkaallekaan. Käteisen käytön vähentäminen pienentää myös erilaisia riskejä.

Peruspalvelujen – esimerkiksi lainaamisen, teosten varaamisen, lehtien luvun ja tietokoneiden käytön – maksuttomuus on yksi tärkeimmistä kirjastotoiminnan periaatteista. Sitä peruspalvelumme ovat lähtökohtaisesti kaikille myös ensi vuoden alusta.

Ari Tirri

talouspäällikkö

Helsingin kaupunginkirjasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat