Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Halutaanko puistosta hulinakeskus?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mainostoimisto N2:n laatimaa Töölönlahden uutta suunnitelmaa koskien on esitetty tavoitteiksi muuan muassa, että halutaan rakentaa urbaania kaupunkia, jossa on asuntoja, hotelleja ja ravintoloita. Alueen halutaan myös kuhisevan turisteja ja öljyävän talouden rattaita.

Toki näitäkin tavoitteita tulee Helsingissä edistää, mutta muilla alueilla. Töölönlahden rantapuisto ei ole tähän sopiva paikka. Miksi pitäisi tuhota sitä, mikä toimii hyvin?

Töölönlahden rantapuisto on nykyisellään kaupungin suosituimpia ulkoilualueita, ellei suosituin. Suosion syynä lienee se, että alue tarjoaa mahdollisuuksia paitsi liikuntaan myös rauhoittumiseen, luontoelämysten kokemiseen ja vuodenaikojen vaihtelun tarkkailemiseen. Tämä on kaupunkikeskustassa harvinaista ja asukkaille hyvin arvokasta: se edistää mielenterveyttä.

Elämää kuhisevia rantabulevardeja on maailmassa paljon. Monesti niissä kaupallisuus vyöryy päälle. Pikkuruisen Töölönlahden rantapuiston ei tarvitse kilpailla tässä sarjassa maailman hulinakeskusten kanssa. Töölönlahden rantapuiston ”paikan henki” tulee säilyttää ja sen erikoisluonne ottaa kaiken kehittämisen lähtökohdaksi. Onko mitään persoonattomampaa kuin kansainvälinen hotelli?

Toki Töölönlahden rantapuistossa voidaan tehdä järkeviä parannustoimenpiteitä. Esimerkiksi hanhien ulosteongelma olisi hoidettavissa vähäisin toimenpitein.

Se, että puisto on päästetty tällaiseen alennustilaan, kuvastaa kaupunkilaisten virkistäytymistarpeiden ja koko puiston aliarvioimista. Eihän siellä voi kävellä jalkojaan likaamatta saati levittää vilttiä.

Leena Kokko

arkkitehti, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat