Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vastavalmistuneelle nuorelle kaikesta työkokemuksesta on hyötyä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Työnhaun vaikeudesta keskustellaan paljon. Työnhakijat toivovat toimivia vinkkejä, ja rekrytoijat antavat niitä.

Joona Räsänen (HS Mielipide 6.11.) uskoi, etteivät tarjolla olevat työnhakuvinkit tuota haluttua tulosta. Räsänen on täysin oikeassa siinä, etteivät useimmat työnantajat ehdi seuloa avoimia työhakemuksia, eikä avoimia työpaikkoja yleensä edes ole, joihin hakemuksia seulottaisiin.

Vastavalmistuneelle on tärkeää saada oman alan työkokemusta. Tämä toive ei kuitenkaan useinkaan kohtaa työnantajan tarvetta.

Vastavalmistuneen nuoren kannattaa ehdottomasti tarkastella työuraansa pitkänä jatkumona, johon kuuluu erilaisia työtehtäviä, omalta alalta ja sen vierestä. Jos toiveissa on esimerkiksi edetä liiketoiminnan johtotehtäviin, lähes kaikesta työkokemuksesta on hyötyä: kirjanpidon avustamisesta, suoramarkkinoinnista, tapahtumien järjestämisestä vapaaehtoisena tai harjoittelusta pienessä yrityksessä, jossa kaikki tekevät kaikkea.

Nämä mahdollisuudet ovat useasti piilossa. Vaatii kekseliäisyyttä ja myyntitaitoja vakuuttaa mahdollinen uusi työnantaja siitä, miten nuori ammattilainen voisi auttaa yritystä.

Työtä on, mutta rahat ovat yrityksillä erittäin tiukassa. Tilanne on varmasti vastavalmistuneille nuorille suuri pettymys. Hanskoja ei kuitenkaan kannata heittää tiskiin vaan etsiä palkka-, vapaaehtoistyötä, harjoittelupaikkaa tai näiden kombinaatiota, joka mahdollistaa käytännön oppimista ja tuottaa uusia kontakteja.

Toni Nieppolan (HS Mielipide 6.11.) ehdottama mentorointimalli on myös erinomainen. Työntekijäliitot ja oppilaitokset voisivat aktivoitua tässä asiassa huomattavasti nykyistä enemmän yritysten suuntaan. Vapaaehtoisia mentoreita löytyy varmasti, ja tällaisen koordinointiin löytyy myös sosiaalisesta mediasta helppoja ratkaisuja.

Kristiina Burtsoff

henkilöstöjohtaja

Kauniainen

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat