Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sakke Järvenpää kaunisteli totuutta

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Haastatteluissakin voisi arvostaa tosiasioita, mutta Sakke Järvenpää (HS Tänään 13.11.) oli hassuttanut toimittajan kirjoittamaan aivan puuta heinää. Korjataan pahimmat.

Järvenpää tiedottaa, miten hän ja Mato Valtonen ”perustivat Sleepy Sleepers -bändin, jossa Järvenpää soitti kitaraa ja lauloi”. Väärin. Ei roudari Valtonen perustanut bändiä, Järvenpää oli mukana perustamassa, mutta statistina Sakari Eerolan, Kari Kajalan ja muusikoiden takana.

Ja jos joku on nähnyt kitaran Järvenpään käsissä, niin pahvisen. Sinulle Äiti -LP:n biiseistä hän ”lauloi” vain vähäisimmän Sirkus-lallatuksen lukeutuen muuten taustakööriin. Eikä tuo LP liioin vuonna 1975 noussut ”listaykköseksi”, jos keikkuikin sijoilla 3–5. Sakari Eerolan vetämä Kuka Mitä Häh oli aiemmin singleykkösenä.

Sitkeästi Järvenpää suurentelee pientä osaansa bändin pystyttämisessä. Samaten hänen ja Valtosen toitottama juttu, miten he ylipäätään suojasivat kansamme vapauden rippeitä ”Kekkoslovakiassa”, ansaitsisi kriittisemmän huomion sekin.

Veli-Pekka Leppänen

historiantutkija

Helsinki, Lahti 1956–1978

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat