Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hoivapalvelut ovat keskittymässä suurille yrityksille

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve kirjoitti ansiokkaasti (HS Mielipide 17.11.), että sote-palvelujen järjestämisessä tulee erottaa kilpailu ja kilpailutus.

On ilahduttavaa kuulla tätä järjen ääntä. Suomalaiset vammaisjärjestöt ovat kertoneet jo pitkään, että vammaisten ihmisten elämänkaaren mittaisten ja välttämättömien palveluiden järjestäminen pitää erottaa hankintalain kilpailuttamissäännösten piiristä.

Suomesta on tullut maa, joka käy sähköistä tarjoushuutokauppaa kansalaistensa elintärkeillä tarpeilla. Maamme on kummajainen eurooppalaisessa yhteisössä. Vammaiset ihmiset ja heidän läheisensä ovat vailla osallisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia itseä koskevissa keskeisissä asioissa. Hoivapalvelut ovat keskittymässä muutamille suurille yrityksille.

Todellista kilpailua on se, että palveluntuottajat joutuvat käytännössä osoittamaan palveluja käyttäville vammaisille ihmisille toimintansa laadun ja vaikutukset sekä ovat valmiita tekemään sen todeksi vuodesta toiseen, elämänvaiheesta uuteen. Julkisen vallan tehtävä on osoittaa tarpeen mukaiset voimavarat, joiden puitteissa palvelun tarvitsija tekee valinnan.

Tätä mallia kutsutaan henkilökohtaiseksi budjetoinniksi. Sitä sovelletaan vammaispalveluissa kansainvälisesti laajasti. Se on yksi varteenotettava ratkaisu, johon kuuluu myös tarpeen mukainen tuki valintoihin.

Ritva Ulander

toiminnanjohtaja, Autismisäätiö

Markku Niemelä

johtaja, Rinnekotisäätiö

Anssi Kemppi

järjestöjohtaja, Invalidiliitto

Markku Virkamäki

toiminnanjohtaja

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat